Nieuwe Rabo Boekhoudkoppeling (vanaf 1 juli 2022)
 Algemene informatie, instellingen en tips

Nieuwe Rabo Boekhoudkoppeling introductie
Vanaf 1 juli 2022
  • Vanaf 1 juli 2022 heeft de Rabobank een nieuwe boekhoudkoppeling.
  • Rabo bankrekeningen zonder boekhoudkoppeling krijgen vanaf 1 juli 2022 automatisch de nieuwe Rabo Boekhoudkoppeling.
  • Rabo bankrekeningen met een bestaande, oude boekhoudkoppeling kunnen eenvoudig worden omgezet naar de nieuwe Rabo Boekhoudkoppeling.
Overzicht van administraties met een Rabo boekhoudkoppeling
  • Voor accountants is er in het Accountancy Dashboard een overzicht beschikbaar van administraties waarin nog oude Rabo boekhoudkoppelingen aanwezig zijn. Bankrekeningen waarvoor de nieuwe Rabo Boekhoudkoppeling is gemaakt verdwijnen automatisch uit dit overzicht.

Stap-voor-stap uitgelegd
Van de oude naar de nieuwe Rabo boekhoudkoppeling
  • Melding na inloggen in KING Finance
    Direct na het inloggen in een iMUIS Online / KING Finance administratie, waarin een oude Rabo Boekhoudkoppeling aanwezig is, wordt er een melding getoond dat de nieuwe Rabo Boekhoudkoppeling beschikbaar is.
    • Klik op [Opnieuw aanmelden] in de melding of ga naar het programma Afschriften inlezen.
  • In Afschriften inlezen
    Menu - Financieel - Bankieren - Afschriften inlezen
    Nadat u uw Rabo bankrekening heeft geselecteerd in Afschriften inlezen wordt er voor bankrekeningen met een oude Rabo bankkoppeling de knop [Opnieuw aanmelden] getoond.
  • [Opnieuw aanmelden] --> Inloggen bij Rabobank
    Na klik op [Opnieuw aanmelden] wordt er een mededeling met belangrijke informatie getoond. Daarna wordt het inlogscherm van de Rabobank getoond. Log in bij de Rabobank.
    • Let op: Alleen "Rabo eigenaars" kunnen deze instelling maken. Log in als "eigenaar" van de bankrekening. Bij de Rabobank is eerder vastgelegd wie de "eigenaar" is.
  • Rabo - Toegang tot rekening geven (1)
    De Rabobank toont vervolgens het scherm "Toegang tot rekening geven". Klik in dit scherm op de knop [Starten].
  • Rabo - Toegang tot rekening geven (2)
    De IBAN nummers van de bankrekeningen bij de Rabobank worden getoond. Vink hier ALLE bankrekeningen aan waarvoor een oude Rabo Boekhoudkoppeling in KING Finance aanwezig is, ook als deze zich in andere administraties bevinden. Klik op [Naar ondertekenen] om de gemaakte instellingen in dit scherm vast te leggen.
    • Let op: Als in dit lijstje een vinkje uit staat wordt bij opslaan de bankkoppeling voor die bankrekening uitgeschakeld.
  • Na het ondertekenen wordt er een overzicht getoond van de Rabo bankrekeningen waarvoor succesvol de nieuw Rabo Boekhoudkoppeling is gemaakt.
Een nieuwe Rabo boekhoudkoppeling maken
  • In Afschriften inlezen
    Menu - Financieel - Bankieren - Afschriften inlezen
    Nadat u uw Rabo bankrekening heeft geselecteerd in Afschriften inlezen wordt er voor Rabo bankrekeningen zonder bankkoppeling de knop [Nu aanmelden] getoond.
  • [Nu aanmelden] --> Inloggen bij Rabobank
    Na klik op [Nu aanmelden] wordt er een mededeling met belangrijke informatie getoond. Daarna wordt het inlogscherm van de Rabobank getoond. Log in bij de Rabobank.
    • Let op: Alleen "Rabo eigenaars" kunnen deze instelling maken. Log in als "eigenaar" van de bankrekening. Bij de Rabobank is eerder vastgelegd wie de "eigenaar" is.
  • Rabo - Toegang tot rekening geven (1)
    De Rabobank toont vervolgens het scherm "Toegang tot rekening" geven. Klik in dit scherm op de knop [Starten].
  • Rabo - Toegang tot rekening geven (2)
    De IBAN nummers van de bankrekeningen bij de Rabobank worden getoond. Vink hier ALLE bankrekeningen aan waarvoor een oude Rabo Boekhoudkoppeling in KING Finance aanwezig is, ook als deze zich in andere administraties bevinden. Klik op [Naar ondertekenen] om de gemaakte instellingen in dit scherm vast te leggen.
    • Let op: Als in dit lijstje een vinkje uit staat wordt bij opslaan de bankkoppeling voor die bankrekening uitgeschakeld.
  • Na het ondertekenen wordt er een overzicht getoond van de Rabo bankrekeningen waarvoor succesvol de nieuw Rabo Boekhoudkoppeling is gemaakt.