Uitvoermethodes rapporten
 Algemene informatie, instellingen en tips

Mogelijkheden
  • Raadplegen en opslaan
    Als u programma's als Acrobat Reader, MS Excel en/of MS Word lokaal geïnstalleerd heeft, dan kunnen de rapporten van KING Finance direct geopend worden. U kunt er altijd voor kiezen om de rapporten direct in te zien, of op uw lokale schijf te bewaren in een door uzelf te selecteren map. U kunt dan op een later tipstip deze documenten weer openen in de bijbehorende applicaties (Acrobat Reader, Word, Excel).
  • Rapporten en gebruikersrechten
    iMUIS Verkenner - Algemeen - Gebruikersbeheer - Tabblad Opties - KING Finance - Rapporten - Exporteren toestaan.
    Afhankelijk van uw gebruikersrechten, die ingesteld worden in iMUIS op de server, kunnen enkele van deze uitvoermethodes niet beschikbaar zijn. U heeft echter altijd de optie om rapporten in PDF-formaat af te drukken.
  • [OK] = Direct tonen en afdrukken
    Het rapport wordt samengesteld op het moment dat u op [OK] klikt. Vervolgens wordt het rapport getoond in de applicatie die hoort bij de gekozen uitvoermethode (zie hieronder bij Uitvoermethodes). Vanuit de applicatie kunt u het rapport afdrukken, opslaan en eventueel verder bewerken.

Versturen per e-mail
  • Contact
    Kies bij alle onderstaande optie voor Aan, CC, of BCC om te bepalen hoe het e-mailadres zichtbaar is bij de ontvangende partij.
    • Eigen e-mailadres
      De gebruiker kan het rapport direct naar zijn / haar eigen e-mailadres sturen. Daaronder wordt het e-mailadres uit de basis Algemeen getoond. Dat zal meestal het standaard e-mailadres zijn van het bedrijf waarvoor de administratie gevoerd wordt.
    • Chat gebruikers
      Alle gebruikers uit de KING Finance chatgroep van de ingelogde gebruiker worden hier weergegeven. Vink de gebruikers aan die het rapport ook per e-mail dienen te krijgen.
    • Handmatig e-mailadressen toevoegen
      Als het rapport naar andere e-mailadressen moet worden verzonden, dan kunt u die hier opgeven.
  • Onderwerp
    Standaard wordt als onderwerp de naam van het rapport en de datum en tijd ingevuld.  Het onderwerp kan handmatig gewijzigd worden.
  • Tekst
    Standaard wordt er een e-mail tekst samengesteld, waarin onder meer de administratie en de gebruikersnaam worden ingevuld. De tekst kan handmatig gewijzigd worden.
  • [Versturen]
    Druk op de knop [Versturen] om het rapport naar de aangevinkte e-mailadressen te sturen.
  • [Annuleren]
    Druk op knop [Annuleren] om de e-maildialoog en de vragendialoog van het rapport te sluiten. Er wordt geen e-mail verzonden.

Uitvoermethodes
  • Uitvoer naar PDF
    PDF-bestanden kunnen geopend worden met Acrobat Reader.

U heeft het gratis programma Acrobat Reader nodig om de KING Finance rapporten te kunnen bekijken. Als u Acrobat Reader nog niet op uw PC heeft geïnstalleerd, klik dan op het Acrobat Reader icoon links om Acrobat Reader te downloaden en te installeren. Het voordeel is dat de informatie in alle omstandigheden op dezelfde manier wordt gepresenteerd.

Onderstaande methodes zijn alleen beschikbaar indien de gebruiker rechten heeft voor het exporteren van rapporten.

• Uitvoer naar Excel (XLS)
    XLS-bestanden kunnen geopend worden met MS Excel.
  • Uitvoer naar Excel (XLSX)
    XLSX-bestanden kunnen geopend worden met MS Excel. XLSX Excel sheets kunnen meer regels bevatten dan standaard XLS files.
  • Uitvoer naar RTF
    RTF-bestanden kunnen geopend worden met onder andere MS Word, Internet Explorer en Wordpad.
  • Uitvoer naar TAB gescheiden tekstbestand.
    TAB gescheiden tekstbestanden kunnen geopend worden met text-editors of spreadsheetprogramma's.

Als rapporten niet op het scherm getoond worden
  • Adobe Acrobat is niet geïnstalleerd
    Als Acrobat Reader niet geïnstalleerd is, dan krijgt u bij het openen van een rapport de vraag of u het bestand wilt opslaan. Beantwoord de vraag met "Ja" en sla het rapport in dat geval op. U kunt het rapport dan later bekijken als u de Acrobat Reader geïnstalleerd heeft. Eventueel kunt u het opgeslagen bestand kopiëren naar een andere PC waarop de Acrobat Reader wel geïnstalleerd is.
  • Er is een update beschikbaar voor Adobe Acrobat Reader
    Tijdens het openen van een KING Finance rapport kan het gebeuren dat er voor Acrobat Reader een update via internet beschikbaar is. Acrobat Reader toont dan een melding. In de melding dient u aan te geven of u de update wel of niet wilt uitvoeren. Echter, deze melding kan achter het scherm van KING Finance verborgen blijven. Het rapport wordt niet getoond, omdat Acrobat Reader niet verder gaat totdat de melding afgehandeld is. Toets herhaaldelijk [Alt+Esc] om alle openstaande schermen en meldingen achtereenvolgens te tonen. Volg verder de aanwijzingen van Acrobat Reader. Het kan zijn dat u het rapport nog een keer moet starten om de gegevens op uw scherm te tonen.