Bankrekening selecteren - Incasso's uitschrijven
  Menu - Financieel - Bankieren - Incasso's uitschrijven

Handleiding SEPA Incasso
  • Klik hier voor de handleiding van KING Finance SEPA Incasso

Mogelijkheden
  • Incasso's uitschrijven met KING Finance werkt in grote lijnen als volgt:
    • U selecteert eerst de bankrekening waarmee u gaat incasseren.
    • In het volgende scherm selecteert u de openstaande posten die u gaat incasseren.
      • Eventueel wijzigt u het te incasseren bedrag van openstaande posten.
    • Vervolgens maakt u met KING Finance een incassobestand aan, dat door de software van uw bank kan worden ingelezen en verwerkt.
      • De openstaande posten die u gaat incasseren worden nu doorgeboekt naar de grootboekrekening Incasso's onderweg van de betreffende bankrekening.
    • Als het incassobestand is aangemaakt kunt u het bestand downloaden van de server om het bij uw telebankierprogramma op te slaan, of u kunt het bestand direct e-mailen naar degene, die de incasso's gaat verwerken met het telebankierprogramma van uw bank.

Bankrekening selecteren voor Incasso's uitschrijven
Bankrekening keuze
  • Bankrekening
    Hier wordt een overzicht van de bankrekeningen in de administratie getoond. Selecteer altijd eerst de bankrekening waarop de te incasseren bedragen worden geboekt. Bankrekeningen maakt u aan in de Tabel Bankrekening. Ook dient u de Tabel Omschrijving bij incasso's correct te hebben ingevuld.
    • [Historie]
      Deze optie is alleen beschikbaar als de module Digitaal dossier onderdeel is van uw KING Finance abonnement
      Druk op deze knop om eerder verzonden Incassobestanden op te vragen. Dit kan bijvoorbeeld gebruikt worden als het verzenden per e-mail of downloaden van het incassobestand mislukt is.
Knoppenbalk
  • Te incasseren posten [Enter]
    Klik op deze knop om de openstaande posten, die geïncasseerd kunnen worden, weer te geven in het scherm Openstaande posten selecteren voor incasso.
  • Terugdraaien batch [Alt+G]
    Gebruik deze optie alleen als u zeker weet dat eerder uitgeschreven incasso's opnieuw moeten worden uitgeschreven. Dat kan bijvoorbeeld aan de orde zijn als een incassobestand is geweigerd door uw bank, het incassobestand van uw computer is verwijderd vóór verwerking bij de bank of als u de samenstelling van het incassobestand wilt wijzigen vóór verwerking bij de bank.
    Druk op deze knop om het dialoogvenster Terugdraaien incassobatch te tonen, waarin u de datum kunt opgeven tot en met welke incassobatch(es) moet(en) worden teruggedraaid.
overzicht Incassobestanden via bankkoppeling
  • Dit onderdeel is alleen beschikbaar voor RABO en ING bankrekeningen, waarbij in de bankkoppeling is aangegeven dat er incassobestanden van iMUIS Online naar de bank gestuurd kunnen worden.
  • Hier worden de incassobestanden getoond die via de bankkoppeling naar de bank zijn verstuurd.
  • Toon alleen jaar
    De incassobestanden kunnen per jaar getoond worden. Kies hier het jaar waarvan de incassobestanden getoond moeten worden.
  • Overzicht van incassobestanden
    De lijst met via de bankkoppeling ingestuurde incassobestanden.
    • Status
      Hier wordt de status van het insturen naar en verwerken bij de bank van het incassobestand weergegeven.
    • Datum
      Dit is de datum waarop het bestand is ingestuurd naar de bank via de bankkoppeling.
    • Details
      Hier wordt het soort incassobestand en het totaalbedrag van de openstaande posten in het bestand weergegeven.
      • [Toon PDF]
        Klikop de knop [Toon PDF] om het incassobestand als een PDF bestand te openen en te tonen op het scherm.
      • [Download]
        Klik op de knop [Download] om het incassobestand op te slaan op uw harde schijf. Gebruik deze optie als het incassobestand niet via de bankkoppeling naar de bank gestuurd kan worden. U kunt het incassobestand vervolgens uploaden in de website van uw bank.
      • [Opnieuw versturen]
        Klik op de knop [Opnieuw versturen] om het incassobestand opnieuw aan te bieden aan de bank via de bankkoppeling. Gebruik deze optie alleen als het insturen eerder niet gelukt is.
  • Legenda
    Met kleurcodes en statusberichten wordt de status van het insturen naar en verwerken bij de bank getoond.
    • Aangeboden = het batchbestand is vanuit ons pakket uitgeschreven en aangeboden aan de bank ter controle
    • Gevalideerd = het batchbestand is aangeboden en door de bank gecontroleerd op juistheid (checksum van de batch is correct bevonden)
    • Afgekeurd = het batchbestand is aangeboden, maar niet door de controle bij de bank gekomen
    • Goedgekeurd = het batchbestand is aangeboden aan en goedgekeurd door de bank. De regels uit het bestand kunnen in de software van de bank verwerkt worden.

Meer informatie
  • In het programma Incasso's uitschrijven kunt u openstaande posten selecteren voor incasso. De geselecteerde posten kunt u vervolgens uitschrijven naar een bestand (SEPA), waarin alle incasso's staan die u heeft geselecteerd in dit programma. Het aangemaakte bestand kunt u vervolgens inlezen in het telebankierprogramma van uw bank.
  • In het programma Informatie - Grootboek kunt u de grootboekrekening(en) Incasso's onderweg raadplegen, alsmede de saldi van de bankrekeningen.
  • U kunt kiezen of u openstaande posten als enkelvoudige incasso's verstuurt, of als verzamelincasso. Bij enkelvoudige incasso's wordt er voor iedere geselecteerde openstaande post een aparte post aangemaakt in het incassobestand. Bij verzamelincasso's wordt van alle geselecteerde incasso's per debiteur één post aangemaakt in het incassobestand.

• Als er  voor een debiteur geen bank- en tweede bankrekening beschikbaar is, waardoor de openstaande posten niet geïncasseerd kunnen worden, dan krijgt u daarvan melding bij het starten van de applicatie.