Een Creditcard transactie verwerken
  Menu - Financieel - Boekingsprogramma
 Live App

Benodigd voor Live App Declaratiebon
KING Finance Modules
  • Als de module Onkostendeclaratie in uw abonnement is opgenomen kunt u gebruik maken van de Live App om onkostendeclaraties in te sturen naar de administratie.
De Live app in de app store en de play store
  • Download de Live App gratis op uw toestel
    • Uit de Apple App Store voor iPhone en iPad
    • Uit de Google Play Store voor Android telefoons en tablets
Creditcard transactie verwerken
  • Om uw Creditcard transacties te verwerken in uw administratie dient u de volgende handelingen stap voor stap uit te voeren:
1 - iMUIS Inrichten voor de creditcard
  1. Grootboekrekening voor de creditcard
    Maak in de tabel Grootboek een grootboekrekening aan, die gebruikt wordt als tussenrekening om overboekingen van bankrekening naar de creditcard op te boeken én als tegenrekening in het dagboek van de creditcard. De grootboekrekening dient een financiële rekening te zijn.
    TIP: Kopieer in de tabel Grootboek een grootboekrekening die aan een bankdagboek gekoppeld is.
  2. Dagboek voor creditcard
    Maak in de tabel Dagboek een dagboek aan, dat gebruikt wordt om de boekingen van creditcard transacties in op te slaan. Geef het dagboek een zoeksleutel waarin de naam van uw credit card (maatschappij) voorkomt. De soort van het dagboek dient "Vooruitbetaling" te zijn. Vul als tegenrekening van het dagboek de grootboekrekening in, die u in de vorige stap heeft aangemaakt.
2 - Aankopen met de creditcard invoeren (Handmatig of automatisch)
  • Handmatig invoeren
    • Ga naar het boekingsprogramma - Dagboek van de creditcard.
    • Vul in de kolom Rekening de kostenrekening van de aankoop in.
    • Vul het bedrag, de datum en andere gewenste velden in.
    • De tegenrekening is al ingevuld. Dat is de grootboekrekening van de creditcard, die u in het begin van dit stappenplan hebt ingevuld.
  • Met de MUIS Live App
    BENODIGD: KING Finance abonnement met minimaal de modules Onkostendeclaratie
    • Maak een "declaratiebon" vanuit de MUIS Live App.
    • U maakt een foto van de bon van uw aankoop.
    • In de App geeft u als betaalmethode uw creditcard op.
    • Die is gekoppeld aan het creditcard dagboek.
    • De journaalpost van de creditcard aankoop wordt automatisch in het creditcard dagboek geplaatst.
    • De afbeelding van de bon is bij de journaalpost op te vragen met de knop [Dossier ] / [Documenten]
      >>> Lees meer over de MUIS Live App op muis.nl
3 - De creditcard grootboekrekening gladboeken
  • Het saldo van de creditcard grootboekrekening is opgebouwd uit de boekingen op die grootboekrekening.
  • Het saldo wordt gladgeboekt met de overboeking van uw bankrekening naar uw creditcard.
  • In Afschriften inlezen (of in het dagboek van de bank) geeft u daartoe als rekening de creditcard grootboekrekening op.