Werken met het menu
  • Wat kan ik doen met het menu?
    • Programma's starten.
    • Informatie schermen openen om ingevoerde gegevens te raadplegen.
    • Rapporten starten om uw gegevens af te drukken, te exporteren voor verdere verwerking en/of te e-mailen
    • Tabellen openen om stamgegevens te raadplegen, in te voeren of aan te passen.
    • Een andere administratie openen.
    • KING Finance beheren.

Toegang

Menu
Bovenbalk

• 1 Zoeken
    Dit is de algemene zoekfunctie binnen de administratie. Hiermee kunt u snel een programma, tabel, rapport, debiteur, crediteur etc. vinden in de administratie. Type een zoekterm en raadpleeg de zoekresultaten.
  • 2 Home
    Klik op het Home icoon om direct terug te keren naar het Financieel dashboard. Het laatst gebruikte tabblad wordt onthouden door KING Finance.
  • 3 Drive
    Deze optie is beschibaar als de ingelogde gebruiker hier het gebruikersrecht toe heeft
    Open de KING Finance Drive van deze administratie. In Drive kunnen klant en accountant KING Finance aanbieder veilig documenten uitwisselen.
  • 4 Administratie keuze
    Klik op het pijltje naast de administratienaam om een andere administratie te kiezen.
    Typ een zoekterm om administraties te vinden waarin de zoekterm voorkomt. Dat kan een nummer zijn, maar ook een (gedeelte van) de administratienaam.
  • 5 Chat
    Deze optie is beschibaar als de ingelogde gebruiker hier het gebruikersrecht toe heeft
    Klik hier om een chat te beginnen met de KING Finance gebruikers die in uw chat groep aanwezig zijn. Een 3 rood blokje met een getal betekent dat er dat aantal ongelezen chat berichten voor u klaar staan.
  • 6 Berichten
    Klik op het berichten icoon om de berichten te tonen. Dit zijn de systeem berichten, die ook bij het inlog scherm worden getoond. De berichten kunnen gemarkeerd worden als "gelezen", zodat ze daarna niet meer getoond worden.
    Een 3 rood blokje met een getal betekent dat er dat aantal ongelezen berichten zijn.
  • 7 Help
    Klik op het help icoon om de helppagina van het actuele KING Finance scherm weer te geven.
  • 8 Uw gegevens
    Klik op "Uw gegevens" om een infoscherm met submenu weer te geven waarin uw inlognaam en de nummer/naam van de administratie worden getoond. In het submenu staan links naar Mijn gegevens, Credits, Abonnement en Verbindingen.
  • 9 Uitloggen
    Klik op "Uitloggen" om direct uit te loggen uit de administratie en het software pakket. U keert terug naar het inlogscherm.
menu
  • Menu keuze
    Het menu kan links in het scherm (nieuwe menu) of bovenaan het scherm (oude menu) getoond worden. De positie van het menu kan gekozen worden in het scherm Mijn gegevens - Personalia.
  • Favorieten (menu links in het scherm)
    • Favorieten en historie
      In het menu is Favorieten de eerste (bovenste) ingang. De als favoriet aangemerkte programma's, tabellen, rapporten en andere schermen kunnen met 1 klik direct opgeroepen worden. In de historie (van geopende schermen) worden de laatste 5 geopende programma's, tabellen, rapporten en andere schermen weergegeven. Ook deze zijn met 1 klik te starten.
      NB Via [Klik op rechtermuisknop] kunnen de favorieten ook opgeroepen worden, maar niet de historie van geopende schermen.
  • Programma's, informatie schermen, rapporten en tabellen starten
    • Met de muis
      Klik met de muis op een programma-groep om sub-menu's of het gewenste programma, informatie scherm, rapport of tabel te openen.

Let op
  • Als er geen programma's getoond worden in het menu
    Als u als demogebruiker gebruik maakt van KING Finance dan heeft u het maximaal aantal boekingsregels of urenboekingen dat is toegestaan in de demoversie ingevoerd. U kunt nu uw systeembeheerder vragen om u te registreren voor KING Finance. Als u nog verder wilt met de demo dan kan de systeembeheerder de administratie op de server op nul zetten (alle boekingsregels en bijbehorende totalen verwijderen) met het programma Administratie schonen.