Activa doorboeken naar de financiële administratie
  Menu - Financieel - Activa-register - Activa-register invoeren - Klik op [Doorboeken] / [F9]

Let op
  • Dit programma boekt journaalposten door naar de administratie. Deze journaalposten worden in een dagboek verwerkt, dat per activum is opgegeven bij het onderdeel Financieel van het invoerscherm voor activa.
  • Of een gebruiker activa mag doorboeken kan in het programma Gebruikersbeheer van het pakket iMUIS per gebruiker ingesteld worden

Mogelijkheden
  • Met dit programma worden van de afschrijvingsboekingen (aangemaakt in het programma Activa-register invoeren) de definitieve journaalposten gecreëerd en doorgeboekt naar de financiële administratie. De doorgeboekte afschrijvingsboekingen krijgen de status "Doorgeboekt". Dat is te zien in het programma Activa-register Invoeren - Boekingen - veld Doorgeboekt.

Let op: als er ondanks deze instelling geen journaalposten gegenereerd worden waarmee de BTW gladgeboekt wordt, controleer dan de instelling Automatische boekingsregels direct verwerken in de tabel Basis financieel.

• Afschrijvingstaat raadplegen
    Door te boeken afschrijvingsregels (en reeds doorgeboekte regels) kunt u per activum raadplegen in het scherm Activa boekingen.

Doorboeken
  • Periode
    Vul hier de periode in waarvoor u de activaboekingen wilt doorboeken naar de financiële administratie.
  • Jaar
    Vul hier het jaar in waarvoor u de activaboekingen wilt doorboeken naar de financiële administratie.
  • [Doorboeken [F9]]
    Druk op [Doorboeken] of toets [F9] om de afschrijvingsregels door te boeken naar de financiële administratie.

• Activa journaalposten raadplegen
    Selecteer in het programma Activa-register invoeren een activum en druk op [Boekingen] om de afschrijvingstaat te tonen. Vanuit de afschrijvingstaat kunt u per journaalpost doorstarten naar het Boekingsprogramma. De journaalposten, die doorgeboekt zijn vanuit Activa-register invoeren, zijn terug te zien in het Boekingsprogramma in het opgegeven dagboek, jaar en periode.